Som et bidrag til debatten om, hvorvidt det nuværende Fanscore-system er fair eller ej for Brøndbyfans, der bor i Jylland, kommer her en kort beretning om, hvad det koster i tid og penge at skulle til kamp på Brøndby Stadion, samt hvilke skævheder det kan medføre, efterhånden som flere og flere fans opnår en høj Fanscore:

Jo tættere du bor på stadion, desto lettere er det at optjene point til hjemmekampe, da det kun kræver få timers indsats og en billet.

For jydefans kræver det langt mere tid og mange flere penge. I dette eksempel, der tager udgangspunkt i, at vores medfan bor i Århus, tager en hjemmekamp ca. 8-9 timer alene i transport, plus 3-4 timer omkring Stadion. Udover tidsforbruget koster turen ca. 1.500 kr. plus diverse udgifter – udover sæsonkortet.

Har man et almindeligt arbejde, familie og socialt liv, kræver det væsentligt mere af jydefans at følge hjemmekampene. Alene dette gør det vanskeligere at opbygge en fanscore til de spændende kampe sidst på sæsonen.

Selvom der til en del kampe i grundspillet har været billetter tilgængelige for åbent salg, har alle udekampe været udsolgt. Det indikerer, at der er fans, som ikke har fået billet. Da dem med høj score har fået billetter i 1. og 2. runde, er der samlet set en uforholdsmæssig stor andel af “jydefans”, som ikke kunne få billet.

Som tiden går, og flere og flere opnår en højere fanscore, vil det blive mere og mere vanskeligt at “få foden indenfor”, og selv når det sker, vil det være væsentligt sværere for jyske fans at opretholde deres Fanscore.

Kategorier: Debat

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *