Fanafdelingen er Brøndbyfansenes direkte forbindelse til klubbens ledelse og ejerskab. I dagligdagen er det Fanrepræsentanten og bestyrelsen i Fanafdelingen som varetager kontakten, og derfor er det vigtigt at alle typer af Brøndbyfans er repræsenteret og har en stemme i den dialog.

Valg til posterne formand, næstformand og kasserer kører enkeltvis og hvert medlem har 1 stemme. Det er helt som det skal være. Til valget som menigt medlem er der dog 1 stemme pr. post der er på valg.

§5, Stk. 12. Valg til bestyrelsen som menigt medlem sker gennem én til flere afstemningsrunder, hvor hvert medlem i første runde har én stemme pr. menig bestyrelsesmedlemspost der er på valg. Posterne til bestyrelsen tildeles efter flest modtagende stemmer i første runde. 
(Du kan se hele §5, Stk. 12 her)

Det betyder i praksis at en gruppering eller fraktion som til generalforsamlingen kan mønstre min. 50% af stemmerne, får den fulde kontrol over samtlige poster i bestyrelsen, samt fanrepræsentanten og efterlader mindretallet helt uden repræsentation.

Det har sikkert været en fornuftig tilgang i den spæde begyndelse hvor der var få medlemmer, og endnu færre deltagere til generalforsamlingen. Men med over 2.200 medlemmer i dag, og forhåbentlig flere i fremtiden, mener vi at det er nødvendigt at tilpasse valget til bestyrelsen så vi sikrer bred repræsentation af alle typer fans.

Derfor stiller vi i Tårn64 forslag om at ændre vedtægternes §5, stk. 12 således at 1 medlem har 1 stemme. For at få det vedtaget på generalforsamlingen skal der bruges 2/3 flertal for forslaget, så vi håber du kan se fornuften i det, og vil bakke det op med en stemme for.

Hele vores (lange og kedelige) forslag til ændringen kan du se her:

Valg til bestyrelsen som menigt medlem sker gennem én til flere afstemningsrunder, hvor hvert medlem i første runde har én stemme. Posterne til bestyrelsen tildeles efter flest modtagende stemmer i første runde. For at opnå valg i første runde skal en kandidat modtage mindst 10 stemmer.

Stemmefordelingen afgør hvilke kandidater der opnår valg for hhv. en toårig periode og etårig periode, såfremt en post er på valg utidigt. Herved opnår de kandidater med flest stemmer valg for en toårig periode. I tilfælde af en stemmelighed udelukkende er afgørende for valg for en to- eller etårig periode, vil dette afgøres efter lodtrækning.

Skulle der opstå stemmelighed om en plads i bestyrelsen, eller er der ikke tilstrækkeligt antal kandidater med mindst 10 stemmer, så vil der foretages en næste afstemningsrunde. 

I tilfælde hvor anden afstemningsrunde skyldes stemmelighed fortsætter de kandidater med færrest lige stemmeantal til en anden runde. Andre kandidater der har opnået færre stemmer end de førnævnte kandidater, samt de kandidater der opnåede valg i første runde, vil bortfalde fra næste afstemningsrunde. I den næste afstemningsrunde vil der således kun kunne stemmes på de kandidater der opnåede færrest lige stemmeantal. Hvert medlem vil kun have én stemme i denne anden runde. Skulle der igen opstå total stemmelighed, vil den evt. siddende kandidat vinde posten. Er ingen af de tilbageværende en siddende kandidat, eller de begge er siddende, vil posten tildeles ved lodtrækning blandt de kandidater der opnåede flest stemmer i anden afstemningsrunde.


I tilfælde hvor anden afstemningsrunde skyldes for få kandidater med mindst 10 stemmer, fortsætter alle kandidater med mindre end 10 stemmer til en anden runde. I denne afstemningsrunde vil der således kun kunne stemmes på de kandidater der opnåede færre end 10 stemmer, og disse kan vælges til de poster i bestyrelsen der endnu ikke er besat. Hvert medlem vil kun have én stemme i denne anden runde. Skulle der igen være for få kandidater til at udfylde bestyrelsens poster vil kandidaterne blive valgt ved simpelt flertal, uden krav om mindst 10 stemmer.

Kategorier: Debat

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *